太極論壇

查看: 5992|回復: 29

如何防止巴西柔術的抱腰 ?

海大富 發表於 2011-5-13 14:02:35 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
請各位高手發表下
(假設兩人祺鼓相當)

尤其是那些某人口中的前輩師傅輩一定要發表下
以示我國武術之威

......原始天尊
 樓主| 海大富 發表於 2011-5-13 14:03:09 | 顯示全部樓層
有咩rules 先?
冇rules 同有rules 唔同

....Kenneth
 樓主| 海大富 發表於 2011-5-13 14:03:43 | 顯示全部樓層
UFC

.....原始天尊
 樓主| 海大富 發表於 2011-5-13 14:04:07 | 顯示全部樓層
有 rules UFC
冇rules 街頭單挑
替人垂淚到天明
--------------------------杜牧贈別
悟拳中的庸者
 樓主| 海大富 發表於 2011-5-13 14:04:48 | 顯示全部樓層
你是不是說Royce Gracie 那種?
他很快又可變... 很難對付..

但可參考,是當衝過來時,雙腳彈後,用正面落地方法相似,只是雙手手指緊,用雙手手腕打鋤佢(頭或後腦)落地,但要小心,若對方地上法好....仍難逃一死。似乎這方法只可對付其模仿者。

有其他高見嗎?

.....kenneth
 樓主| 海大富 發表於 2011-5-13 14:05:17 | 顯示全部樓層
That skill are quite similar to Judo's skill, I think u need to have some Judo Training first in order to get familar to this style of attack. For my experience, keep your legs in (弓步 form) so that he can't push u on ground easily.

.....teacherzz

樓主| 海大富 發表於 2011-5-13 14:05:49 | 顯示全部樓層
teacherzz...did you see the video? if you watched it, you will not say that way... he can change direction and move to another angle... more easy to push you down..

and I practised Judo before...hahhaha.... I didn't tell you before...sorry

how about 擠兩肩,當佢衝過來?
but still.. he can change so fast........ difficult.......
anyone has ideas?

.....Kenneth
 樓主| 海大富 發表於 2011-5-13 14:06:23 | 顯示全部樓層
或按

......Kenneth
 樓主| 海大富 發表於 2011-5-13 14:34:31 | 顯示全部樓層
Last year, 一位Gracie 家族成員去法國做 seminar, 被人challenge並打到拍席。
對手打法成功地克制他的攻下盤打法。很值得參考,可惜我沒有 save a copy。
不過,Gracie family 現巳加進掃腳等其他技術。

.....admin_L
 樓主| 海大富 發表於 2011-5-13 14:35:09 | 顯示全部樓層
ic......... really wanna see

.....Kenneth